Ny bog om Det danske kongehus i verden

Del indlæg

‘Kongehuset – På arbejde for Danmark’. Den danske titel på et nyt bogværk, som jeg har skrevet sammen med journalist og forfatter Karin Palshøj.

Bogen giver et enestående indblik i den kongelige families mange rejser og statsbesøg rundt om på kloden. Dronning Margrethe, Kronprins Frederik og Kronprinsesse bidrager til at sætte danske værdier og bæredygtighed på verdenskortet. I bogen fletter vi 50 års verdenshistorie sammen med dronningens 50 år på den danske trone.

En af de første udenlandske statsledere, som dronningen mødte, var Sveriges Olof Palme. Og siden har hun gæstet eller været vært for blandt andre Indira Gandhi, Nelson Mandela, Angela Merkel og Barack Obama. Dronning Margrethe har sovet i formand Maos seng i Kina, været på besøg i Sovjetunionen og siden Rusland, haft Fidel Castro fra Cuba til bords og smagt lokale specialiteter som larver i Australien og råt sælkød i det arktiske Canada.

For dansk erhvervsliv er kongehuset en kæmpe gevinst på det store verdensmarked. I bogen beretter topcheferne Lars Fruergaard Jørgensen fra Novo Nordisk, Mads Nipper fra Ørsted, Lars Sandahl Sørensen fra DI, Poul Due Jensen fra Grundfos og Jørgen Mads Clausen fra Danfoss, hvordan de oplever samarbejdet med dronningen og kronprinsparret.

I bogen medvirker også tre præsidenter og ni udenrigsministre, der har rejst med majestæten og kronprinsen og oplevet, hvordan dronningen bliver begejstret over uafhængigheden og friheden i de baltiske lande, Berlinmurens fald og genforeningen i Tyskland og meget mere.

Hvis du vil med på en jordomrejse med dronningen og samtidig få et indblik i de historiske forandringer i verden, som regenten har været førstehåndsvidne til, så skal du læse vores bog. Den udkommer også på engelsk med titlen ‘Royal Denmark’ i januar 2022 – lige op til Dronning Margrethes 50 års regeringsjubilæum.

Læs også

Ny bog om Det danske kongehus i verden

‘Kongehuset – På arbejde for Danmark’. Den danske titel på et nyt bogværk, som jeg har skrevet sammen med journalist og forfatter Karin Palshøj. Bogen